Fargevalget i markedsføring signaliserer bedriftens identitet, og skaper stemning. For å sikre god gjenkjenning, har selskaper med profilmanual definerte pms-farger (pantone matching system) som gjør at profilen skal være lik på alle plattformer. Noen velger i tillegg å bruke trendfarger i profilen – som årets pantonefarger – for å signalisere at de legger vekt på endringer og følger med i tiden.

ÅRETS PANTONEFARGE 2021 

PANTONE Color of the Year 2021 introduserer hvert år farger som skal inspirere til et felles fargespråk som sier noe om tiden vi lever i og håp om muligheter for utvikling og fremgang. I år er fargevalget grå og gul – med disse begrunnelsene. 

PANTONE 17-5104 Ultimate Gray. En solid og rolig farge som symboliserer solide og pålitelige elementer som er evigvarende og gir et solid fundament. Ultimate Gray forsikrer og oppmuntrer til følelser av ro, stabilitet og motstandskraft. Slik som fargene på småstein på stranden og naturlige elementer hvis forvitrede utseende fremhever en evne til å tåle tidens tann.  

PANTONE 13-0647 Illuminating. En lys og munter gul som glitrer med livlighet, en varmgul nyanse gjennomsyret av solenergi. I disse tider ser folk etter måter å styrke seg med energi, klarhet og håp om å overvinne den fortsatte usikkerheten, og da tilfredsstiller livlige og oppmuntrende nyanser vår søken etter vitalitet. 

Hva er pantone farger?
Pantone Color er et fargematchingssystem som brukes universelt i mange bransjer, inkludert trykk og grafisk design.
Pantone Matching System (PMS) ble oppfunnet på begynnelsen av 60-tallet og tillater designere å fargelegge spesifikke farger uavhengig av prosessen som brukes til å produsere den.