Førsteinntrykket betyr noe.
Mange bedrifter har fått en tynnslitt økonomi, og de ansatte er sliten etter mange måneder med unntakstilstand. Bedriftsledere vet at hjulene må komme ordentlig i gang, men er redde for å utsette seg selv og firmaet for risiko. Da er det viktig å vise bedriftens styrke på en fysisk måte. Ser det bra ut, så tror folk det går bra med bedriften.
Det er det som kalles Halo-effekten.
Konseptet ble først omtalt av den amerikanske psykologen Edward L. Thorndike på 1920-tallet.
Han spurte offiserer om hva de trodde om soldatene sine da de bare hadde sett dem. Det ble fort klart at offiserene trodde at de høye og kjekke soldatene var mest intelligente, og hadde de beste lederegenskapene.
I en tid der konkurransen blir skarpere er det viktig å bli sett på som en høy og kjekk «soldat».
Det er klart at tiden ikke er inne for å sløse med penger. Gjør heller små og kostnadseffektive endringer som gir signaler til dine kunder og dine ansatte om at bedriften ikke har gitt opp og ser fremover.
Kjøp noen nye planter, mal en vegg i inngangspartiet eller folier en rute eller en dør. Heng bilder på veggen av ting din bedrift har fått til. Minne alle på at nettopp din bedrift kan og fortsatt har viljen til å levere tjenester til markedet. Og hjelp dine kunder til å opprettholde tilliten til din merkevare.
Bedriftens uttrykk er ofte kundens første inntrykk. Det er viktig med en helhetlig profil i alt fra hvordan man fremstår på nettet, til dekor og profil på inngangsparti.
Hvordan ser presentasjonsmaterialet ut? Er der en rød tråd i alt fra Visittkortet og Firmabilene til Messeveggen?
En profesjonell fremtoning er viktig ikke bare for førsteinntrykket som sitter igjen hos potensielle kunder, men også for selvfølelsen og selvtilliten til mennesker som arbeider i organisasjonen.
Stå på!