Ved latex printing brukes latex farger som er vannbaserte, og inneholder ekstremt lave mengder VOC*. Latex fargene herdes i selve printeren ved hjelp av to varmestrålere og en rekke vifter. Den første varmestråleren fordamper fargene og den andre herder dem til en tynn, slitesterk, og fleksibel film. Fargene påvirker ikke mediet og er derfor ideelle til montering på profiler som til eksempel biler og murstein. Latex fargene kan varmes og strekkes uten at de endres. Straks mediet kommer ut av maskinen, er det tørket og klart til bruk. Latex printene er flekk-, ripe-, og vannresistent, på vannresistent medie. Latex farger er velegnet til blant annet: plakater, tapet, perforert vinyl til vindu, polisester tekstil, bannere, backlight film til lyskasser og bilfolie. Fargene er i tillegg så lysbestandige at de har en garanti på hele tre år på ubehandlet medie, og opp til fem år på laminert medie.

Printing med latex farger bidrar til at vi kan levere våre produkter raskere, med farger som overgår dine forventninger, samtidig som vi sparer miljøet.

Link, til demonstrasjonsvideo fra HP.

*VOC er en fellesbetegnelse på organiske forbindelser eller volatile organic compounds, som på grunn av lavt kokepunkt, lett går over i gassfare.