Små fargeforskjeller kan ha stor betydning for identiteten på produktet og varemerket ditt.
For at profilfargen du bruker på hjemmesiden skal være den samme som på messeveggen og visittkortene, er det viktig å 
ha en stabil fargestyring. 

Er det viktig å konvertere designfilens fargemodell til CMYK? 

De fleste skrivere konverterer automatisk RGB-data til CMYK. Men selv om teknikken står oss bi, anbefaler vi deg likevel å bruke CMYK-profil på filene du jobber med. Det gir deg bedre styring på fargene, og du vil ligge tettere på printresultatet.

Fargeendringen fra RGB til CMYK kan i noen tilfeller være dramatisk. Spesielt når trykksaken har mye lyst rødt, turkis eller lysegrønt i seg.  

CMYK og RGB, når brukes hva? 

Enkelt forklart ligger utfordringen i at mens menneskeøyet oppfatter rundt 10 millioner farger og en skjerm rundt 16 millioner farger – er print-produksjonen mer begrenset og avhengig av fargen  papiret or å skape de lyse tonene og sort til å skape de mørke tonene.

CMYK 
Er et subtraktivt fargesystem som brukes i vanlig digitalprint. I tillegg til papirets farge brukes Cyan(blå), Magenta (rosarød)Yellow (gul) og Key (svart).
Hvitt i CMYK er aldri hvitere enn papirfargen og sort skapes ved at fargemetningen absorberer mesteparten av lyset.

CMYK verdier skrives med prikker (raster) pr farge i prosent, fra 0-100, hvor 0 er minst og 100 max. Generelt sett kan CMYK-fargene virke blassere.

RGB
Er et additivt fargesystem som brukes på skjermer hvor man legger til lys for å skape farge.

Hvitt skapes ved å legge til høy intensitet av alle tre primærfargene Rød – Grønn og Blå, mens sort er fravær av lys. RGB-farger skrives med verdier fra 0 til 255. Fargene som brukes på web skrives ofte som hexadesimal (HEX), som er lettere for nettlesere å forstå.

De starter alltid med en hashtag (#) fulgt av 3 eller 6 bokstaver og tall. Fargene er avhengig av skjermens kvalitet. Ikke bare på antall pikslermen også på lysstyrke, temperatur og sort gjengivelse. Man har liten styring på hvilken farger publikum ser på sine skjermer. Det er derfor viktig at skjermen man benytter til design av en hjemmeside er av høy kvalitet.

Er farger viktige i arbeidet man gjør anbefales det å investere i en IPS-skjerm som gir best fargegjengivelse.