Ved hjelp av digitale trykkmaskiner er det nå mulig å produsere bøker også i mindre opplag uten at enhetskostnaden blir for høy.

Trykkvaliteten som de mest moderne printerne gir er fult på høyde med offsetmaskiner. Er man derfor usikker på hvor stor etterspørselen etter en bok vil være, kan man starte med et beskjedent antall og evt. etterbestille ved behov. Ved en produksjon som skal foregå på digital trykkmaskin er det også mulig å lage komplette testbøker, slik at man kan eliminere feil og missforståelser.

Denne produksjonsmetoden er spesielt velegnet til bøker med soft-cover (pocketbok), der hele produksjonen kan foregå på et minimum av tid. Et tips kan være å legge beskyttelses folie på utsiden av omslaget. Her kan man velge blant blankt, matt eller skinfoil, – en type «hud-folie». Trykkeriet kan alltid bistå med å beregne tykkelsen på ryggen. Ønskes stivbind som omslag, er dette også mulig, men vil normalt ta en del mer tid da opplaget gjerne må sendes til bokbinderi som har dette som spesialitet.

Hvem kan lage bok?
– Du kan! Har du en slektshistorie, eller lokalhistorie som du vil forevige? Eller er du kanskje medlem av et lag eller en organisasjon, som ønsker å samle sin historie mellom to permer? Da kan en bok bli et evig minne, spesielt dersom også filene lagres trygt. Noen trykkerier tilbyr sikker lagring av dine filer, slik at du slipper å bekymre deg for tap av data, og dyrebare minner.

Boken Kipa

Boken Kipa