– Leatrice Eiseman Direktør for Pantone Instituttet uttaler :
«Vi lever i en tid som krever tillit og tro. Det er denne typen konstant og selvtillit som kommer til uttrykk av Pantone. En solid og pålitelig blå fargetone vi alltid kan stole på. Gjennomsyret av en dyp ressonans gir Classic Blue et forankringsfundament. Klassisk blå, som er en grenseløs blå stemningsfull valør, som minner oss om den enorme og uendelige aftenhimmelen, og oppmuntrer oss til å se på det nærliggende, utvide tankene, utfordre oss til å tenke dypere, øke perspektivet og åpne kommunikasjonsstrømmen.»

Pantone Color Matching System
Pantone Color System er det viktigste fargematchingssystemet i verden. Systemet oppsto i 1963 for å løse problemet med komplisert fargematching i trykkeribransjen. Like etter ble Pantone den enkleste og raskeste måten å klassifisere, kommunisere og matche farger med bruk av en fargekatalog i et vifteformat.
Hver farge, i hver tone og fargetone, fikk et nummer for å klassifisere den. Pantone skrev bokstavelig talt boken om fargematching.
I over 40 år har Pantone vært fargetilpasningssystemet for ikke bare designindustrien, men også maling-, tekstil- og plastprodusenter.

Årets farge for 2020 blir valgt hvert år i desember og er ment som et ekko for tiden vi lever i.

I over 20 år har Pantones årets farge påvirket produktutvikling og kjøpsbeslutninger i flere bransjer, inkludert mote, interiør og industriell design, så vel som produktemballasje og grafisk design.

Utvelgelsesprosessen Pantone Color of the Year krever gjennomtenkt vurdering og trendanalyse. For å komme frem til utvalget hvert år, søker Pantones fargeeksperter ved Pantone Color Institute verden rundt på jakt etter nye fargeinnflytelser. Dette kan omfatte underholdningsindustrien og filmer i produksjon, omreisende kunstsamlinger og nye artister, mote, alle designområder, populære reisemål, så vel som nye livsstiler, og samfunnsøkonomiske forhold.
Påvirkning kan også stamme fra nye teknologier, materialer, teksturer og effekter som påvirker farge, relevante sosiale medieplattformer og til og med kommende sportsbegivenheter som fanger oppmerksomhet over hele verden.

Om The Pantone Color Institute ™
Pantone Color Institute er forretningsenheten i Pantone som fremhever de beste sesongens trendfarger, velger årets Pantone Color, forutsier globale fargetrender og gir råd til selskaper om farge for produkt og merkevare visuell identitet. Gjennom sesongbaserte trendprognoser, fargepsykologi og fargekonsulent, samarbeider Pantone Color Institute med globale merkevarer for å effektivt utnytte styrken, psykologien og følelsen av farger i designstrategien.

Hva er pantone farger?
Pantone-farger er fargekoder som står for en spesifikk nyanse. Du kan kommunisere om farger ved å definere pantonekoden. I utgangspunktet er pantone standardspråk for farger.Formelen utviklet av Pantone er en Spotfarge. Dette betyr at fargen lages fra en palett med 18 grunnfarger, ikke med skjermer eller prikker.
Prosessfarger er CMYK-farger, fargen bestemmes av cyan, magenta, gul og svart. Det er dette vi printer med digitalt. Det er flere pantone-farger fordi ikke alle farger kan blandes i CMYK.

A7 Print AS


Telefon +47 467 49 122

E-post post@a7print.no

Org.nr. 914 069 149

Møllendalsveien 1,
5009 Bergen

Sosiale Medier


FacebiijA7 på InstagramA7 på LinkedinA7 på Pintrest

3 weeks ago

A7 Print As

Til alle dere som tror på en ny start etter Korona-pandemien.

A7 Print holder hjulene i gang!
- vi står klar til å ta imot deg og dine ønsker.
De fleste har kommet over sjokket og ser nå etter løsninger for å komme gjennom en vanskelig periode. Historisk sett dukker det opp flere muligheter enn hindringer. Det gjelder å finne de beste løsningene for deg og din bedrift.
Vi har god plass og holder smitteverns-reglene for din og vår sikkerhet.
Hjertelig velkommen!
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

A7 Print As

Det har aldri vært viktigere med effektiv kommunikasjon
- spesielt med merking og skilting.
Vi vil derfor informere deg om at vi er “still going strong” og kjører på med 50% av vår kapasitet gjennom korona-krisen.
Selv med halv fart – er vi overbevist om at vi skal leve opp til vårt motto:
Rask – Kreativ og Fleksibel!
Vi håper å kunne være en viktig leverandør under – og ikke minst
– etter unntakstilstanden.

I påsken holder vi derimot stengt fra kl. 12:00 onsdag 08.april til og med mandag 13. april.

Vi ønsker dere en Riktig God Påske og håper viruset også respekterer ferien, slik at vi alle kan få hverdagen tilbake.

Beste hilsner fra alle oss i A7 Print
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

A7 Print As

@stsgruppen fikk seg nylig nytt treningslokale, og i forbindelse med dette fikk vi lov å dekorere veggen med stensilkunst. Dette ble et ikon for kurslokalet, og det bar videre til T-skjorter. Vi takker for det gøye oppdraget!

#stsgruppen #design #brandmaking #folie #bergennorway #stensilerkult #print #samarbeid #AltErMulig #Mactac #montering #a7print
... See MoreSee Less

View on Facebook
Fellesforbundet
Vest norsk grafiske forening
Miljøfyrtårn
Godkjent Lærebedrift
CC Solution

Copyright © 2020 A7 Print AS

Pin It on Pinterest

Share This