Teknologi har gjort kommunikasjon mye lettere, men det har også tatt fra oss noe av den kontakten vi hadde. Vi blogger og liker, sender meldinger og mailer. Samtidig gjør vi det vi kan for å rydde opp i innbokser og holde orden i alle meldingene. Ofte hører vi at folk snakker om at ting går for fort og at man savner roen fra tidligere tider.

Julen er nettopp en slik høytid hvor man skal la tiden gå litt saktere. Da er det viktig å holde på gode tradisjoner, som julekort. Det er fort gjort å kaste barnet ut med badevannet når det kommer til teknologi, for eksempel med å sende en mail i stedet for et julekort. Men her er 5 grunner til at du burde holde på de gamle tradisjonene.

1. Vis at du bryr deg

Å få et julekort viser at den som har sendt det har tenkt på deg og at de setter pris på samarbeidet i året som har gått og er villig til å bruke litt tid på å takke. En mail er enklere å sende og kan virke som noe som er gjort i siste liten.

2. Det er ikke så lett å glemme et julekort

Et julekort blir lest og satt frem i resepsjonen, på lunsjrommet eller på et møterom. Der får det stå og skinne helt til januar kommer og julen ryddes bort. Til motsetning er det lett å bare skumme jule mailen og sende den til papirkurven.

3. Et julekort hjelper til å reflektere over året som er gått

Når man har mottatt og satt frem årets julekort så er det en påminnelse om året som har gått. Det gir muligheten til å reflektere over hvem man har samarbeidet med og hvem man kan tenke seg å samarbeide med i året som kommer.

4. Julekort er fin dekorasjon

All julepynt er koselig julepynt, men det kan fort bli mye av det samme over alt. Et julekort lyser opp som noe eget blant julekuler og adventstaker. Det er viser at de som har fått julekortet også har hatt gode forbindelser til dem som har sendt det.

5. Det er koselig å få et julekort

Når nettene blir lange og kulden setter inn, da blir det viktigere å tenne lys og få opp varmen innendørs. Ovner kan varme frosne fingre og tær, men et julekort kan varme opp hjerter og fremkalle smil.