FRA PAPIR-TIL-CAD VEKTORISERING
Gamle støvete byggetegninger og andre papiroriginaler som opptar plass kan bli til levende dokumenter som sikres i uoverskuelig fremtid. Teksten kan både redigeres og søkes i. Mulighetene er mange, og gevinsten er stor.
Her er noen tips som kan gi full kontroll på arkivet.

Av alle våre tjenester og produkter er printing og skanning av byggetegninger det mest spissede produktet vi leverer til byggebransjen. Vår TC4 Storformat skanner kan skanne opp til 91 cm i bredde, mens lengden er – i utgangspunktet – ubegrenset. Vi kan levere tif, pdf og cals med en oppløsning opp til 600 dpi i både sorthvit og farge. Vi kan mate skanneren med materialer fra 3 til 5 mm.

I tillegg har vi en Epson Perfection V750 PRO A4 flatbedskanner til høykvalitets-skanning og en VarioPrint A3 skanner med oppløsning opp til 600 dpi og automatisk mater som kan skanne store volumer.

Å konvertere til et CAD-format er den enkleste og raskeste metoden – men ikke så nøyaktig som å gjenskape tegningen fra bunnen av.

Vektorisering er en komplisert prosess.

Resultatet er mange små linjesegmenter og objekter vil virke noe taggete og ujevne. Derfor blir denne tegningen sjelden brukt som den er. Du kan bruke kurve-forenkling som lar deg redusere antall linjesegmenter eller vektorer i en kurve.

For relativt enkle tegninger kan dette være en rask måte å glatte ut gjenstandene for å forbedre tegningens utseende og kvalitet. Gjenoppbygging er den klart vanligste bruken av vektorisering. Den vektoriserte tegningen brukes som bakgrunn og gjenstander rekonstrueres på toppen av den, slik at de ser ut nøyaktig som i originalen.