Kvaliteten på det som kommer ut av moderne printere og plottere er en ganske annen enn for bare noen få år siden. Dette, samt det at dagens printere har et mye større spekter
av materialer som lar seg printe på, gjør at muligheten for å reprodusere illustrasjoner og andre uttrykk er mer aktuelt.
Flere tekstilkvaliteter samt utvalgte papirkvaliteter som er designet for å gjengi kunstneriske uttrykk brukes mer og mer.
Originaler av de fleste typer kan skannes og gjøres om til digitale filer.
Dersom originalene er for store, er montert på for stive underlag eller av andre grunner ikke lar seg scanne, kan løsningen være å avfotografere, eller ved å bruke en flatbedskanner.
I programmer som Photoshop kan filene bearbeides, ofte kan resultatet være en kombinasjon av fysisk skapte illustrasjoner og kreativt arbeid i redigeringsprogram.
Er man usikker på hvordan sluttresultatet vil bli – kan det være smart å lage et prøvetrykk først, spesielt om det skal lages større serier med reproduksjoner.
Man kan også ta et utsnitt av bildet og lage flere varianter av denne.
Velger man en papir- eller tekstilkvalitet som har en fargetone, vil også fargetonen påvirke sluttresultatet. En gultonet papirkvalitet vil for eksempel gi sluttresultatet en varmere glød.
Det er viktig å ha god dialog med trykkeriet slik at sluttresultatet blir som forventet, men også i forhold til rettigheter og hvordan filer skal lagres.
Reproduksjon av illustrasjoner og kunst fører uansett til at flere kan glede seg over å ha noe pent eller spennende å se på.